Stránky

streda 2. mája 2012

Ward J.R. – Bratrstvo černé dýky

V meste Caldwell, (štát New York ) zúri vojna medzi upírmi a ich nepriateľmi – Vyhladzovacou spoločnosťou. Upírskych bojovníkov je šesť a tvoria  Bratstvo čiernej dýky. Títo bojovníci sú niečo ako elitné komando, ktorí prisahali na ochranu celého upírskeho rodu. Žijú medzi ľuďmi, ale v úplnej tajnosti, nikto sa o nich nesmie dozvedieť.
Vodcom bratstva je Wrath, posledný žijúci čistokrvný upír na Zemi. Všetci do jedného sú silný, nebezpečný a ak ide o záchranu svojho druhu nič ich nezastaví. K tejto základnej skupine postupne pribúdajú noví, čerstvo trénovaní.
Prečo patria medzi moje srdcovky? Tieto romány sú jedinečné, nepodobajú sa na žiadne iné s upírskou témou. Wardová majstrovsky píše o pocitoch a o vzájomných vzťahoch. S takýmto detailným vypracovaním  charakterov som sa v žiadnej inej knihe nestretla. Akoby sme boli s nimi na každom kroku. Nič nám neunikne a máme pocit, že sú skutoční.  Hlavný dôraz je kladený na priateľstvo, lásku a spolupatričnosť. Ďalej, je tu výborný humor. Vishous, Rehv, Butch a Rhage dávajú geniálne hlásky. Nie sú to len sladké, romantické príbehy, ale sa rozoberajú  aj vážne témy, s ktorými sa bežne stretávame v reálnom živote (  alkoholizmus, depresie, drogy, smrť blízkej osoby, leukémia, homosexualita atď… ).
Vo väčšine kníh sa s hlavnými postavami po svadbe už nič nedeje, žijú si šťastne až do smrti. V reálnom živote to tak ale nefunguje. Našťastie, ani vo Wardovom. Aj zohraté páry prežívajú ťažkosti a riešia vážnejšie problémy v ich vzťahu.
A znovu sme pri tom, že celý tento svet sa zdá byť celkom realistický. Títo upíri  majú svoje uzavreté spoločenstvo, delia sa na rôzne kasty, hlavou sú členovia elity. Využívajú všetky výhody dnešnej doby. Sú v neustálom kontakte cez mobily, chodia do rôznych klubov a celkom veľa pijú, alebo skôr chľastajú. Zabudla som spomenúť fajčenie, samozrejme „zvláštnych“  ručne šúľaných cigariet… Kŕmia sa aj krvou, ale majú presne určené, že kedy a z koho. Upírom sa treba narodiť, nedá sa premeniť jedným kusnutím.
Takže, títo chlapci nikomu neškodia, hlavne sa snažia chrániť pred vyhladzovačmi. Aj z tohto dôvodu sa hodia do úloh romantických hrdinov a mi si ich môžeme veľmi rýchlo obľúbiť.

Knihy Bratstva černej dýky:


1. Milenec z temnotWrath & Beth
2. Milenec z věčnostiRhage & Mary
3. Probuzený milenec – Zsadist & Bella
4. Nalezený milenec – Butch & Marissa
5. Nespoutaný milenec – Vishous & Jane
6. Vyvolený milenec – Phury & Cormia
7. Pomstěný milenec – Rehvenge & Ehlena
8. Milenec jen můj – John Matthew & Xhex
9. Milenka pout zbavena – Manuel Manello & Payne

1 komentár:

  1. Dr Adeleke je africký vúdú kňaz a mocný kúzelník lásky. S veľkou úctou a cťou skutočný čarodejník čarovania Dr. Adeleke, ktorý priviedol späť moju priateľku po boji, ktorý som s ňou mal. Videl som rôzne svedectvá o tom, ako Dr. Adeleke pomôcť toľkým ľuďom získať späť svojich partnerov. Kontaktujem doktora Adelekeho kvôli milostnému kúzlu a ubezpečil ma, že dostanem svojho partnera späť do 24 hodín, kedy boli kúzla vrhnuté. Len čo povedal, moja žena sa vrátila a prosila o odpustenie. všetko ďakujem skvelému človeku Dr. Adeleke, takže moja rada je pre vás všetkých, ktorí majú rovnaký problém, kontaktovať ho prostredníctvom EMAILU: aoba5019@gmail.com
    Whats-App: +27740386124

    OdpovedaťOdstrániť