Stránky

sobota 31. marca 2012

Showalter Gena – The Lords of the Underworld

Šesť mužov žije izolovane v starej pevnosti na jednej hore nad Budapešťou. Všetci do jedného sú stáročia žijúci, divokí bojovníci s nadprirodzenými schopnosťami. V každom z nich žije jeden z démonov smrti a krutosti. Bohovia na nich už dávno pozabudli, bývalí spolubojovníci ich dávno zradili, ale všetko sa zmení v deň, keď sa pri ich pevnosti objaví krásna, mladá žena Ashlyn a požiada ich o láskavosť…
Pred stáročiami mala Pandora – jedna z najmocnejších bojovníc na zemi – na starosti strážiť a chrániť  jednu posvätnú skrinku, v ktorej boli uzamknutí najničivejší a najnebezpečnejší démoni sveta. Táto veľká dôvera bohov sa však nepáčila jej mužským spolubojovníkom, preto ju v jednu noc zabili a otvorili skrinku, z ktorej vypustili na Zem všetkých démonov katastrof, chorôb a smrti. Celý Svet ovládol chaos a mor. V tom obrovskom chaose sa skrinka stratila, preto sa už bojovníkom nepodarilo démonov znovu pochytať a uväzniť. Toto vyvolalo hnev bohov a aby ich potrestali, do každého bojovníka, ktorý bol pri otvorení skrinky uväznili jedného démona smrti. Toto bolo prekliatie večným životom a dennodenným bojom s vlastným démonom. Takto sa zrodili Páni Podsvetia.
Zároveň s nimi sa zrodili aj ich úhlavní nepriatelia Lovci, ktorí sa ich snažia zabiť. Lovci sú ľudia, smrteľníci trénovaní na zabíjanie. Aby boli úspešnejší, využívajú ženské volavky na odlákanie pozornosti. Takto sa im v minulosti podarilo zabiť Badena, strážcu démona nedôvery.
Príbehy sa odohrávajú v súčasnosti, kedy sa bojovníci dozvedia, že Titáni zvrhli gréckych bohov a uväznili ich. Teraz chcú vládnuť aj Pánom Podsvetia…
Páni Podsvetia:
Maddox –  strážca démona Násilia (Violence). Tento démon po otvorení skrinky prinútil Maddoxa aby zavraždil Pandoru. Preto ho Zeus potrestal ďalšou kliatbou – Každú noc presne o pol noci musí zomrieť rovnako bolestivou a krutou smrťou ako Pandora, šiestimi bodnutiami mečom do brucha.
Lucien – strážca démona Smrti (Death). Zbiera duše mŕtvych a sprevádza ich do neba, alebo do pekla. Každú noc musí odprevadiť Maddoxovu dušu do pekla aby tam horela v krutých bolestiach až do úsvitu.
Reyes – strážca démona Bolesti (Pain). Je chorobne závislý od bolesti. Bez sebapoškodzovania nevydrží ani minútu. Neustále sa musí rezať a spôsobovať si bolesť. Každú noc, presne o pol noci musí šesťkrát bodnúť Maddoxa do brucha a tým ho zabiť.
Sabin – strážca démona Pochybnosti (Doubt). Nikdy nesmie zaklamať. Aj po vyslovení najmenšieho klamstva odpadne. Vie však dokonale zasadiť pochybnosť o čomkoľvek do každého. V jeho blízkosti je každí na pochybách, nikto si nemôže byť ničím istý.
Gideon – strážca démona Klamstva (Lies). V jednom kuse klame, nie je schopný nahlas vysloviť pravdu. V jeho prípade si treba vždy myslieť opak toho čo povie.
 Torin – strážca démona Chorôb(Disease). Torin sa nemôže nikoho fyzicky dotknúť. Pred 400 rokmi pohladil po tvári jednu ženu a tým spôsobil mor, ktorý spustošil a zničil množstvo dedín a miest.
Strider – strážca démona Porážky (Defeat). Vždy musí vyhrať, nech sa jedná o vojnu, zápasenie, alebo len hru v kartách. Keď prehrá dlhé dni trpí a nemôže vstať.
Aeron – strážca démona Hnevu (Wrath). Trestá ľudí za ich hriechy. Vždy vie kto si zaslúži smrť. Vyžíva sa v zabíjaní.
Paris – strážca démona Promiskuity (Promiscuity). Nemôže stráviť noc dvakrát s tou istou ženou. Preto je nútený každú noc si hľadať novú. Bez sexu stráca silu a má sklony k zvrhlostiam.
Cameo – strážkyňa démona Utrpenia (Misery). Je to jediná žena medzi bojovníkmi. Nedokáže sa smiať, alebo sa tešiť. Keď prehovorí, má tak utrápený hlas, že každí v jej blízkosti má chuť sa zabiť, alebo si ublížiť.
Kane – strážca démona Nešťastia (Disaster). Tam, kde sa objaví Kane nezostane kameň na kameni. Padajú múry, vybuchujú žiarovky, zrúcajú sa budovy, nikto nie je pri ňom v bezpečí. Hotová pohroma.
Amun – strážca démona Tajomstiev (Secrets). Odhalí aj tie najhlbšie pochované tajomstvá. O každom vie aj tie najodpornejšie a najnechutnejšie detaily. Len málokedy prehovorí, aby ani náhodou nič neprezradil.
 Baden – strážca démona Nedôvery (Distrust). Badena zabili Lovci už pred rokmi a jeho démon sa oslobodil a vyčína po Zemi.

Knižky:
1. The Darkest Night – Maddox & Ashlyn Darrow

2. The Darkest Kiss – Lucian & Anya
3. The Darkest Pleasure – Reyes & Danika
4. The Darkest Whisper – Sabin & Gwen


1 komentár:

  1. Dr Adeleke je africký vúdú kňaz a mocný kúzelník lásky. S veľkou úctou a cťou skutočný čarodejník čarovania Dr. Adeleke, ktorý priviedol späť moju priateľku po boji, ktorý som s ňou mal. Videl som rôzne svedectvá o tom, ako Dr. Adeleke pomôcť toľkým ľuďom získať späť svojich partnerov. Kontaktujem doktora Adelekeho kvôli milostnému kúzlu a ubezpečil ma, že dostanem svojho partnera späť do 24 hodín, kedy boli kúzla vrhnuté. Len čo povedal, moja žena sa vrátila a prosila o odpustenie. všetko ďakujem skvelému človeku Dr. Adeleke, takže moja rada je pre vás všetkých, ktorí majú rovnaký problém, kontaktovať ho prostredníctvom EMAILU: aoba5019@gmail.com
    Whats-App: +27740386124

    OdpovedaťOdstrániť