Stránky

sobota 31. marca 2012

Showalter Gena – The Darkest Kiss

Druhé pokračovanie seriálu The Lords of the Underworld.
Lucien je veliteľom Pánov Podsvetia a nosí v sebe démona smrti. Jeho osudom je doprevadiť duše zosnulých do neba, alebo do pekla. Pyká za starý hriech, lebo so svojimi spolubojovníkmi otvorili Pandorinu skrinku a vypustili na Zem hordu smrteľných démonov. Od tej doby je démon smrti v jeho tele trestom až do konca života.
Anya je bohyňa anarchie, je agresívna, silná, divoká, sexi, neoblomná a je zamilovaná do Luciena. Jej krása je dokonalá, na rozdiel od Luciena, ktorý je zjazvený a znetvorený po stáročiach boja. Neverí tomu, že by sa na neho mohla nejaká žena čo i len pozrieť bez toho, aby voči nemu cítila odpor a hnus. Preto sa snaží si Anyu nevšímať napriek silnej túžbe, ktorú k nej cíti. Anya, ako každá zamilovaná žena, robí všetko možné aj nemožné, aby si ju Lucien všímal, aby sa ho mohla dotknúť a vidieť ho usmievať sa. Jej rebelantská, akčná povaha ( je to skutočná bohyňa anarchie ), chudáka Luciena úplne ničí a privádza do šialenstva. Až do dňa, kedy Kronos, vládca titánov prevezme moc nad Zeusom a prikáže Lucienovi zabiť Anyu a získať od nej kľúč Všetkých kľúčov. Rozpúta sa hra na mačku a myš po celej zemeguli ( Južná Afrika, Severný pól, Švajčiarsko, USA… )
Medzitým, sa bojovníci snažia nájsť stratenú Pandorinu skrinku, aby do nej mohli svojich démonov vrátiť a tým sa od nich oslobodiť. K tomu však potrebujú najskôr nájsť niekoľko artefaktov, ktoré sú ukryté po celom svete. Konečne sa odtrhneme z Budapešti a jedna polovica sa presunie do Grécka, kým druhá polovica bojovníkov odcestuje do Talianska…
Čo sa mi na páčilo:
Veľmi, veľmi silná chémia medzi Lucienom a Anyou. Luciena som si obľúbila už v prvej knižke The Darkest Night kvôli jeho loajalite, súcitu voči ostatným a zato, že súcitil s každou dušou, ktorú musel previezť na druhý svet. V tejto knižke som ho naozaj ľutovala kvôli nesplniteľnej úlohe, pri ktorej si musel vybrať medzi životom Anyi a ostatních lordov podsvetia.
Anya je prvá ženská postava, ktorá mi bola od začiatku sympatická. Je samostatná, inteligentná, povie otvorene čo si o kom myslí a hlavne nie je ufňukaná puťka. Vo svojich pocitoch má od začiatku úplne jasno a nepotrebuje si ich neustále utvrdzovať.
Táto knižka je plná výborného sarkastického humoru, pri ktorom som sa nahlas smiala. Showalterová nešetrí pocitmi ako hlboká vášeň, surové emócie, vzrušujúce milostné scény, pocit spolupatričnosti a neprekonateľná láska.
Kým v prvom diely sa dej sústredil na dvoch hlavných hrdinov, v tejto knižke sa rozvetví na niekoľko samostatných častí. Aaron sa zblázni, utečie zo svojej cely a vydá sa po stope Daniky, aby ju zabil. Reyes ( ktorý ani chvíľku nevydrží bez samopoškodzovania ) sa ju snaží nájsť ako prvý, aby ju mohol ochrániť. Paris sa zaľúbi do neznámej ženy, vďaka ktorej si ešte veľa vytrpí. Objaví sa William – upír, ktorý je Anyin starý dobrý známi. Niektoré otázky sa objasnia, ostatné ostanú otvorené. A kedže sa to všetko krásne rozbehlo, je čas na pokračovanie príbehom Reyesa a Daniky v knižke The Darkest Pleasure.

1 komentár:

  1. Dr Adeleke je africký vúdú kňaz a mocný kúzelník lásky. S veľkou úctou a cťou skutočný čarodejník čarovania Dr. Adeleke, ktorý priviedol späť moju priateľku po boji, ktorý som s ňou mal. Videl som rôzne svedectvá o tom, ako Dr. Adeleke pomôcť toľkým ľuďom získať späť svojich partnerov. Kontaktujem doktora Adelekeho kvôli milostnému kúzlu a ubezpečil ma, že dostanem svojho partnera späť do 24 hodín, kedy boli kúzla vrhnuté. Len čo povedal, moja žena sa vrátila a prosila o odpustenie. všetko ďakujem skvelému človeku Dr. Adeleke, takže moja rada je pre vás všetkých, ktorí majú rovnaký problém, kontaktovať ho prostredníctvom EMAILU: aoba5019@gmail.com
    Whats-App: +27740386124

    OdpovedaťOdstrániť