Stránky

nedeľa 13. mája 2012

Ward J.R.–BČD 01-Milenec z temnot

Vydavateľstvo: Baronet, 2010
Detaily
  • 461 strán
  • pevná s prebalom väzba
  • český jazyk

Podľa mojich skúseností, úvodné romány nebývajú bohvie ako dobré. Väčšinou v nich ide o predstavenie postáv, ich rodinných príslušníkov a prostredia v ktorom žijú.  Hlavne, keď sa jedná o seriál, ktorý má 10 a viac dielov. O to väčšia bola moja radosť, keď som si tento román obľúbila hneď od jeho začiatku.

V týchto knižkách upírom sa treba narodiť, nedá sa v neho premeniť jedným hryznutím. Človek, ktorý má v sebe upírske gény sa v neho mení okolo 24-och rokoch svojho života a je to veľmi nebezpečné. Často  premenu neprežije. Preto je dobré, keď je po ruke ďalší upír so silnou krvou, ktorú môže v prípade potreby poskytnúť. Z toho dôvodu, Darius, jeden z bratov požiada Wratha, aby bol pri premene jeho dcéry Beth, ktorá mimochodom vôbec netuší, že je na poly upírka. Wrath je posledný žijúci čistokrvný upír na svete. Je to samotár, ktorého ženie pomsta za smrť jeho rodičov. Nemá záujem si brať na krk ešte aj starosť o cudziu osobu. Keď však  Dáriusa zavraždia, nič iné mu nezostane, než z úcty voči nemu vyhľadať jeho dcéru a postarať sa o ňu.

Takže, príbeh je celkom jednoduchý. Je tu Beth, krásna a osamelá mladá redaktorka, ktorá sa má onedlho premeniť v upírku a je tu Wrath, ktorý má na ňu dohliadnuť a ochraňovať ju. Postupne, ako ju Wrath oboznamuje so svetom nemŕtvych sa do seba zamilujú. Po nociach však zúri vojna medzi upírmi a ich úhlavnými nepriateľmi, vyhladzovacou spoločnosťou. Wrath a jeho bratia prisahali na ochranu svojej rasy pred nimi. Bratstvo čiernej dýky pozostáva z elitnej skupiny bojovníkov. S ich životmi a osudmi si navyše zahráva aj Stvoriteľka, niečo ako ich bohyňa.

V tomto úvodnom diely spoznáme všetkých bojovníkov, ich spôsob života, smotánku, alebo elitu celej upírskej spoločnosti, ako aj ich nepriateľov bezduchých, na čele s Omegom.

Keď to celé zhrniem, je to výborný úvod do ďalšej romantickej série prešpikovanej upírmi a nadprirodzenými tvormi, lebo s nimi je všetko omnoho vzrušujúcejšie.

1 komentár:

  1. Dr Adeleke je africký vúdú kňaz a mocný kúzelník lásky. S veľkou úctou a cťou skutočný čarodejník čarovania Dr. Adeleke, ktorý priviedol späť moju priateľku po boji, ktorý som s ňou mal. Videl som rôzne svedectvá o tom, ako Dr. Adeleke pomôcť toľkým ľuďom získať späť svojich partnerov. Kontaktujem doktora Adelekeho kvôli milostnému kúzlu a ubezpečil ma, že dostanem svojho partnera späť do 24 hodín, kedy boli kúzla vrhnuté. Len čo povedal, moja žena sa vrátila a prosila o odpustenie. všetko ďakujem skvelému človeku Dr. Adeleke, takže moja rada je pre vás všetkých, ktorí majú rovnaký problém, kontaktovať ho prostredníctvom EMAILU: aoba5019@gmail.com
    Whats-App: +27740386124

    OdpovedaťOdstrániť